Повечето едри породи кучета са отличават с красива стойка и неотричимо заплашителна визия. Ала извън първото впечатление, което биха смутили стопаните на мини пинчери, големите породи кучета могат да бъдат дълбоко лоялни, силно привързани и дружелюбни.

Какво трябва да знаете за едрите породи кучета

  • Покажете му кой е лидерът у дома

Колкото по-едър е домашният любимец, толкова по-голяма е отговорността ви към него. Именно поради тази причина, големите кучета са подходящи и за „големи хора“ с твърд, непоклатим характер и лидерско присъствие. Изпуснете ли му края още от самото начало, знайте, че кучето ще бъде ALFA-та, а вие….Beta-та.

  • Подгответе се за чистене

Не, не става дума за пролетното освежаване на дома, а за непрекъснато хвърчащите косми из въздуха у дома или онези залепените по дрехите и стените ви. Така стоят нещата с повечето едри, големи породи кучета с дълъг косъм. Колкото до останалите, не си мислете, че там ще ви е твърде лесно – със сигурност ще имате какво да вършите, особено докато малкият четирилапов пакостник порастне.

  • Погрижете се за наличие на пространство

Макар и да не е задължително, наличието на пространство е препоръчително при големите кучета. Иначе, представете си колко неприятно би било за едрите кучета да се блъскат в мебелите или вратите докато лудуват из дома ви. Колкото и да не ни се иска, големите кучета просто не са подходящи за апартаменти – те имат нужда да бъдат на въздух, да усещат пространство и да има къде да изразходват енергията си.

Куче пазар за двор – топ 5 подходящи породи

  • Монголска овчарка (Хотошо) – издирва хора в аварийни ситуации; отличен пазач

●      Неаполитански мастиф – игриви, дружелюбни, но враждебни към непознати; добър пазач

●      Руски черен териер – известно като „полицейско куче“

●      Комондор (Унгарска овчарка) – уравновесени; подходящи за пазачи в двор

      Кувас – смели, решителни; подходящи за пазачи на собствен имот

Топ 7 едри породи кучета

Специална селекция за любителите на големи породи кучета: топ 7 едри кучета

●      Леонбергер

Кръстоска между санбернар, пиренейски мастиф и нюфаундленд. Породата се отличава с дружелюбен характер и любов към децата. Представителите на породата се интелигентни, лоялни и сравнително лесни за дресировка.

●      Московско куче пазач на двор

Кръстоска между санбернар, руска хрътка и кавказка овчарка. По природа са уравновесени, горделиви, общителни и независими. Забележителни качества: твърд характер, безстрашни пазачи на дома.

●      Бурбул

Добронамерени и лоялни. Изискват редовни грижи и дресировка, за да бъдат добре обучени и социализирани, както всяко куче, разбира се.

●      Нюфаундленд

Самостоятелни и интелигентни, произходът на тази интересна порода е от северна Канада. Теглото на нюфаундленд може лесно да достигне дори до 90 кг.

●      Немски дог

Противно на очакванията, немският дог е гальовен, нежен, верен на стопанина си макар и да крие в себе си мощ и благородство. Определят се като послушни големи кучета, но за целта е необходима редовна дресировка, упражнения, социализация и внимание.

●      Пиренейки мастиф

Голямо тежко куче от югоизточна Европа. Характеризира са със силно изразен инстинкт на пазач. Мъжките представители могат да достигнат до 77-81 см височина, докато женските между 72-75 см.

●      Санбернар

Красиви, тихи, послушни кучета, обичащи семейния уют и децата. Не обичат много движението и любопитният факт, че най-тежкият представител тежи над 100 кг напълно го доказва.

Споделете!

Facebook Коментари