Откривате ново елитно заведение в централната част на града или пък локален bar & grill обект? 

Изглежда сте готови с цялата интериорна концепция на новия обект с едно малко изключение – все още се чудите дали да изберете дървени бар столове, метални или пък тип щъркел? 

Немалко собственици на кафенета, барове и прочее се спират на класическите бар столове от метал. В днешната статия ще разгледаме няколков вида и ще сравним характеристиките им. 

Бар столове от метал

Бар столовете от метал са едни от най-популярните, особено когато става дума за външно ползване. Тук не подлагате скъпа, поръчкова тапицерия под риск от скъсване, надраскване, напукване през юлските жеги или цялостна повреда. Просто защото металните конструкции са издръжливи и надеждни. Достъпната им цена и интересен дизайн също могат да бъдат още една причина за собственика на бар клуба да ги предпочете. Разбира се, ако държите обаче на по-висока класа и стил на заведението, може би е по-добре да се спрете или на по-скъпите метални бар столове, или да се насочите към изцяло друг вид. 

Дървени столове за барплот

Дървените столове за барплот са поредният интересен и също толкова често използван вид столове за подобен тип заведения. Те са красиви, създават усещане за уют и удобство мигновено. Със стилната си визия, дори по-класическите дървени столове за барплот привличат вниманието на хората, карайки ги да посетят Вашата локация. Недостатък на дървото е, че не е подходящо толкова за външна употреба, заради фактори като дъжд, слънце и прочее. Дървото трудно изсъхва, попива влагата и би Ви създавало повече проблеми, когато стои отвън. В този смисъл, металните или алуминиеви варианти са доста по-лесен за поддържане вариант, но пък са по-скучни откъм визия – ето защо, всичко е въпрос на предпочитания и финансови възможности. 

Полу-бар столове

Ако пък държите да заложите на по-нестандартна визия на помещението си, чудесна идея са и полу-бар столовете. 

За разлика от стандартните, полу-бар столовете са по-ниски, като обикновено височината им варира между 60-70 см, а обикновените, класически бар столове са между 100-130 см високи, но не повече от 130 см. Този вид столове са изключително интересен вариант и подхождат на характера на онези, които държат да пробват с по-модерна и разчупена визия в заведението си. Те са също и отличен вариант за дома, защото са невероятно издръжливи, оригинални, модерни и различни. 

Важно е за тях да се отбележи, че си подхождат най-вече с по-високи маси. Така че, ако решите да закупите полу-бар столове за локацията си, преценете внимателно и масите. Това определено има значение и със сигурност би се отразило на цялостния облик на дома, офиса или бизнес локацията Ви. 

Що се касае до този тип маси, те се разделят на бар броячи или трансформаторни маси с височина, която може много лесно да се регулира. Това е друг супер практичен вариант, ако искате да заложите на полу-баровете. Освен красиви, те са надеждни и изненадващо удобни. Прекрасен вариант са и за ресторанти, където е задължително да предложите удобство и уют на Вашите гости докато се хранят.

Споделете!

Facebook Коментари