Всяка възраст има своя чар. Не зависимо от това, на колко години сте, трябва да се обличате подходящо за вашата възраст за да не изглеждате смешни в очите на хората.

Застаряващите жени на средна възраст правят всичко възможно за да изглеждат по-млади. Понякога така се увличат, че купуват дрехи несъобразени с тяхната възраст и ако се огледат, когато са на улицата ще забележат насмешливите погледи на по-младите.

От друга страна пък млади жени, живеещи още с времето от тийнейджърските години все още не могат да приемат, че са пораснали деца и продължават да се обличат като момичета на 15 години. Нищо лошо, само че трябва да се подбира повода и да го съобразим с подходящия за възрастта тоалет. Много е важна и походката. В никакъв случай краката не трябва да се „влачат“. Походката трябва да е стегната, а тялото изпънато.  За това допринася и правилно подбраният сутиен. Не е лошо и ходене на фитнес за да стегнат и опънат коремните мускули.

С годините тялото на жената се променя

Трябва да си давате сметка, че с годините тялото на жената се променя. Порасналите момичета, около трийсетте, вече би трябвало да имат изграден стил. Фигурата се е оформила и се предполага, че няколко години няма да расте драстично. В този случай трябва да се избират дрехи, които отиват на фигурата, на косата, на очите и оформят вашия стил. „Кичозните“  дрехи се изхвърлят от гардероба. Подбират се подходящи бижута, дори се променя дължината на полата или роклята. Минижупите отиват в миналото. Дължината трябва да е средна или полата по-дълга. Линиите да са изчистени за да предизвикват повече уважение.

Ако обичате да носите дънки и вече знаете кой е любимия ви цвят, кройка и дължина, съобразете с възрастта си. Разбира се винаги можете да експериментирате, но е добре да знаете и кой цвят не е за вас. И това се отнася не само за дънките, а и за всички цветни дрехи.

Обичате да носите рокли, а коя е перфектната рокля за вас? Вариантите са много – рокля с изрязано деколте, права с изчистени линии, дълга с гол гръб, с дълъг ръкав, с презрамки и какви ли не кройки. Може би имате любима кройка, но вие трябва да изберете перфектната кройка за вас, съобразена с вашата фигура.

Дрехата трябва да подчертава красотата ви

Дрехата, с която сте облечени трябва да подчертава красотата ви и да прикрива недостатъците. Ако имате коремче, прикрийте го с туника. Ако не харесвате дупето си, прикрийте го с подходяща пола. С личния си стил ще покажете това, което  харесвате и искате вие.

Източник: E-Drehi

Споделете!

Facebook Коментари