Всички знаем, че туристическата индустрия осигурява и насочва голям поток от хора към хотелите в страната. За да бъдат обаче на висотата на туристическата услуга, хотелиерите би трябвало да правят разлика в организацията на хотелите за туристи, които са дошли заради почивка или културен, или природен феномен наблизо и за хора, които просто пренощуват в хотела.

В този смисъл, много хотелиери могат да почерпят от примера на техните колеги от големите градове в Западна Европа, които знаейки предимствата на културните и природни забележителности, организират стилистиката на хотела, интериора, преживяването вътре в самото пространство повече като къща за гости. Това дава възможност за създаване на обстановка, която е по-непринудена, удобна и артистична среда, но към нея несъмнено прибавен и хотелския лукс.

Средата в такъв хотел се характеризира с нейната красота и специален декор, който си играе с цветовете и смесва различни модели, които напомнят за туристическата дестинация, която хората са избрали. Мебелировката също представлява комбинация от различен стил на обзавеждане. Това са тип хотели, които избягват официозната страна на обикновеното пренощуване, като я заменят със нова забавна страна и обаятелност.

Този тип подход и обзавеждане на хотел, в полезрението на туристическия поток, се явява едно особено допълнение към избраната дестинация. Самият хотел допълва чара и усещането на изживяването от мястото, което ще бъде посетено, особено за млади двойки и семейства, и за хора, които обичат различното преживяване. При това този подход към хотела на значи, че ще се увеличат цените на услугата, напротив, дори хората, които веднъж са го посетили, няма как да не споделят уникалната атмосфера, създадена, за да удовлетворява гостите.

Добрите хотелски услуги са свързани и с визионерство, с разширяването на кръгозора за това което може един хотел да предложи на гостите си. Колкото по-бързо тази формула се задейства в България, толкова по-добри резултати тя ще даде – и за туристическия бранш и за самите собственици на хотели.

И още малко “разсъждения” по темата 😉

Споделете!

Facebook Коментари